Het is niet voor niets dat de naam “Mattone” terug verwijst naar de Romeinse Tijd. Mattone betekent namelijk in het Italiaans “hoeksteen” en dat is precies waar Mattone voor staan. Middels de aanpak het verschilt maken ten opzichte van traditionele bouwbedrijven.

Mattone | Bouwmeesters

StoryDoing, Organisational Development, Branding, Communication

INDUSTRY

Building & Construction

DELIVERABLES

StoryDoing, Organisational Development, Branding, Communication. Content storyTelling

Mattone Bouwmeesters

We bouwen samen één merk

4 losse bedrijven gaan op in één merk.

– Mattone Ontwerpbureau
– Mattone Villabouw
– Mattone Beton
– Mattone Bouwbedrijf

Dat vergt nogal wat van een organisatie en Wearebold heeft dan ook twee dagen per week een vaste creatief bij Mattone in huis gezet. Want wij werken niet voor bedrijven maar met bedrijven.

Uiteindelijk zijn het de organisaties zelf altijd hoofdverantwoordelijk voor de richting waar het bedrijf zich naar ontwikkeld. Door intensief samen te werken houden we zowel de interne als de externe communicatie samen op koers. En bouwen we aan een merk terwijl we er al mee werken.

Het venijn zit in de start

We zijn begonnen met het ontdekken van het oerverhaal en elementen daarvan hebben we gevangen in een ID-doc, op zichzelf al een hele reis, vooral omdat de organisatie zelf het verhaal al in zich heeft. Bij Mattone werken ze niet als een traditionele aannemer, maar hebben alles in huis, onder één dak, Met als voordeel dat (indien nodig) de timmerman direct kan meekijken met de architect.

Er wordt gedacht en gewerkt als een BOUWMEESTER.  Mattone laat zich dan ook inspireren door alle bouwmeesters die hun voor zijn gegaan. De inspiratie begint bij een Bouwmeester als Vitruvius (25 jaar voor christus). Blader het ID doc maar eens door en je krijgt direct een gevoel bij de organisitie MATTONE. 

Een duidelijk gezicht naar de buitenwereld

Er is de afgelopen periode gewerkt aan één duidelijke uitstraling die snel alle logo’s van de deelbedrijven moet laten vergeten. Dat zie je het beste hoe we om zijn gegaan met bijvoorbeeld de autobussen. Ook de werkplaatsen en bouwputten zijn flink beetgepakt met nieuwe keten en reclameborden.

Zelf vakmannen opleiden

Mattone werk intensief samen met scholen en heeft een eigen GILDE. Dat moet natuurlijk een prominente plaats krijgen in de positionering. Dat hebben we als volgt gedaan.

Natuurlijk verkoopt Mattone woon en werkdromen. Prachtige villa’s en bedrijfspanden

Het is wel altijd maatwerk. Daarom positioneert Mattone als eerste hun unieke werkwijze. Alles onder één dak. Wat daadwerkelijk een enorm voordeel is. Dus de focus is niet in het laten zien van enkel prachtige villa’s en bedrijfspanden, maar juist het gezamenlijk process wat er per project met de opdrachtgevers wordt doorlopen. Kijk maar eens naar de aandacht die besteed is aan de visualisatie; die waarmee Mattone hun verhaal vertelt.
   

Social Media daar komt ook de bouwwereld niet meer onderuit!

Social Media wordt vooral gebruikt om te laten zien hoe het er intern bij Mattone aan toe gaat. Een kijkje achter de schermen, je toekomstige collega’s aan het werk zien, maar ook serieuze boodschappen komen wekelijks voorbij.

Website met groei ambities

Een website is nooit af, maar is altijd in beweging. Dat heeft MATTONE goed begrepen. Er wordt met regelmaat geblogt en nieuwe projecten geplaatst na afronding. Bij projecten is het zaak om geen overkill aan informatie te geven, maar de relevante projecten te tonen. Op platform Pinterest, wat ook gekoppeld is aan de website, kun je alle projecten voorbij zien komen. Natuurlijk vergeten we de traditionele media ook niet en adverteren we in vooraanstaande bladen.

MATTONE hoeksteen van de samenleving

Mattone is gek op Italië vanwege de Romeinse bouwkunst. Die hebben ons ook verschillende bouwkundige vormen en technieken nagelaten. Die inspireren ons dagelijks, terwijl het inmiddels toch al zo’n tweeduizend geleden is dat de Romeinen over heel Europa fraaie bouwkunsten neerzetten. Hoogstandjes waarvan we vandaag de dag nog steeds kunnen genieten. Duurzaamheid betekende toen nog dat een gebouw minstens een paar eeuwen meeging. Dit is ook het streven van Mattone. Werken aan projecten die het evenwicht tussen schoonheid, bruikbaarheid en stevigheid hoog in het vaandel hebben staan. Waardoor duurzaamheid gegarandeerd is.

Het zal je dan ook niet verbazen dat de naam Mattone uit het Italiaans voortkomt. Een Mattone was in de tijd van de Romeinse bouwkunst, de naam van een hoeksteen. Een belangrijke steen dus. Eentje waar je op kon bouwen. Die rol wil Mattone ook graag vervullen.